Legionella douchekoppen:

 

Preventieve veiligheid of ongestoord douchen tijdens een legionella besmetting; JFdienstverlening verzorgt de levering van legionella douchekoppen, die de legionella bacterie tijdens het douchen uit het water filtert. ( Ster-O-Tap filter ) Met een vervangbare filter bent u tevens optimaal voorbereid op eventuele calamiteiten. In verband met de levensduur van het filter (8 tot 10 weken afhankelijk van de hardheid van het water en eventuele vervuiling van het water) leveren wij bij elke douchekop een extra filter, zodat u ongestoord kunt blijven douchen.

 

Het is natuurlijk voor u als instelling,ziekenhuis,hotel,zwembad, sauna en ook thuis natuurlijk, van belang dat u of uw klanten en/of patiŽnten ongestoord en zonder risico kunnen blijven douchen. Tevens is er door het ministerie van VROM aangekondigd hard op te treden tegen het niet nakomen van de verplichtingen omtrent voorkoming en bestrijding van legionella. (zie onderaan deze pagina). Om hier als bedrijf adequaat op in te spelen is het preventief aanwezig hebben van een legionella douchekop een aanrader. Zo kunt u snel en veilig inspelen op ontwikkelingen omtrent een eventuele besmetting, hoe klein de overschrijding ook is. Veiligheid voor alles. Jfdienstverlening levert onderhoud en installeert voor u de legionella douchekoppen op locatie. Tevens kunnen wij de legionella monsters voor u nemen en laten onderzoeken bij een geaccrediteerd laboratorium. GeÔnteresseerd in onze dienstverlening op het gebied van legionella preventie? Neemt u dan contact op voor een vrijblijvende offerte info@jfkoeriers.nl of telefonisch via 06-13310305.

 

 

http://safewatersolutions.nl/sws/userfiles/image/kromme%20douche(1).jpg

 

http://safewatersolutions.nl/sws/userfiles/image/Filter%20kromme%20douche.jpg

Het STER-O-TAP Filter

http://www.aquares.nl/Pics/Ster-O-Tap-Inside.pngHet Ster-O-Tap filtersysteem is ontwikkeld bij Prime Water in BelgiŽ, een bedrijf dat is gespecialiseerd in waterzuivering. Het systeem bestaat uit een filter met bijbehorende douchekop. Door toepassing van het Ster-O-Tap systeem is legionella besmetting via de douche verleden tijd. Het systeem kan zich qua betrouwbaarheid en efficiency meten met andere, veel duurdere systemen. Want hťt grote voordeel van het Ster-O-Tap systeem is de prijs. Bovendien is het heel eenvoudig te monteren.

Hoe werkt het Ster-O-Tap systeem?
De werking van het Ster-O-Tap systeem is even ingenieus als eenvoudig. In de handgreep van de douchekop is een filter geÔntegreerd. Dat filter bestaat uit trechtervormige membranen. Deze membranen zijn heel klein: 0,15 micron, kleiner dus dan de kleinste bacteriŽn van 0,3 micron. LegionellabacteriŽn krijgen geen kans om er doorheen te komen, water wel. Als u de douche aanzet en het water het membraan passeert, worden alleen bacteriŽn groter dan 0,00015 millimeter verwijderd. De legionellabacterie is te groot voor de kleine gaatjes en kan het filter dus niet passeren. Onderzoek wijst uit dat 99,999999% van de bacteriŽn wordt verwijderd, zonder dat de watertoevoer wordt vertraagd!

 

 

 

 

showerLegionella Safe Douche

iStock_000006326198Large.jpg

 

Voorkom besmetting van water gedragen Legionella Pneumophilia en andere pathogenen

BacteriŽn zoals Legionella Pneumophilia en Mycobacterium avium (beide 0,5 - 0,7 micrometer in grootte) komen van nature in het oppervlaktewater voor, en worden vaak gevonden in de douche.De bacteriŽn kunnen zich reproduceren aan hoge niveaus in de slijmerige laag (bio-film), welke zich vormt aan de binnenzijde van waterleidingen gevuld met stilstaande of langzaam bewegend warm/koud water.

De bacteriŽn die vrijkomen uit de bio-film in het water bereiken gebruikers van kranen en/of douches. Die veroorzaken een infectie als het vervuilde water in vernevelde vorm wordt geÔnhaleerd, dit kan gemakkelijk gebeuren als iemand een douche neemt.

Heel vaak structureel aanpassen om de vorming te voorkomen van een bio-film waarin de bacteriŽn groeien lijken te onpraktisch of onmogelijk. Ondanks alle genomen maatregelen is het uitermate moeilijk ombio-films,eens vastgesteld tegen te gaan. Als gevolg van de aanwezigheid van legionella bacteriŽn en andere ziekteverwekkers. ( oplossingen†† hiervoorzijn ozon, thermische reiniging,en structureel het spoelprogamma uitvoeren ter voorkoming van besmetting.)

Een voortdurende nachtmerrie voor facilitair managers, die durven niet te denken aan de gevolgen van de sluiting van de douches in hun faciliteit in geval van een legionella uitbraak.

 

 

 

Legionella Safe hand douches

doucherecht3.JPG

 

Kenmerken en voordelen

                                 Biedt onmiddellijke bescherming

                                 0,15 micrometer membraanfilter, gevalideerd om alle bacteriŽn, waaronder legionella Pneumophilia te verwijderen tijdens het filter levensduur

                                 gemarkeerd medisch hulpmiddel

                                 Gemakkelijk aan te brengen met standaard Ĺ "aansluiting op slangen/ douche.

                                 Filters zijn allemaal individueel kwaliteit gecontroleerd

                                 Permanente douche grepen met disposable filters, beperken van afval van synthetische minimum

                                 Geen tijd limiet op levensduur; afnemende debiet geeft aan dat vervanging nodig is.

                                 100% effectieftijdens de levensduur

                                 Hoge kwaliteit douche (chroom ABS) met 5 positie douche motor

                                 Beste prijs / prestatie in de industrie

 

 

 

                                  

                                  

                                 Pre-filter voor Legionella veilige douches

voorfilter3.jpg

 

showersystem.jpg

 

Kraanwater bevat meestal microdeeltjes, die het membraanfilter kunnen verstoppen. De snelheid van verstopping is onvoorspelbaar,de concentratie van microdeeltjes varieert sterk van plaats tot plaats. Als de douchestroomniet langer aanvaardbaar is, moet het filter worden vervangen.

Door het gebruik van een pre-filter, onmiddellijk geplaatst na de mengkraan kan de levensduur van het membraan filter ( in de douchekop ) aanzienlijk worden verlengd. Het geplisseerde pre-filter heeft een poriegrootte van 1 micrometer, het voorkomt dat alle grotere deeltjes het douche filter bereiken en verstoppen.

In gevallen waarin permanente filtratie vereist is, pre-filtratie zeker een aanrader. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Harde aanpak Legionella


 

Harde aanpak legionella

08-10-2009

De VROM-Inspectie gaat direct strafrechtelijk optreden tegen instellingen zoals ziekenhuizen, sauna's zwembaden en dergelijke, die te weinig doen om legionella besmetting te bestrijden. Dit kan leiden tot boetes van duizenden euroís. Dat heeft minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu vandaag aangekondigd in de Tweede Kamer.

De minister informeerde de Tweede Kamer onlangs over de naleving van de legionella voorschriften. Hieruit bleek onder andere dat eigenaren van prioritaire instellingen zoals ziekenhuizen, saunaís en zwembaden de voorschriften slecht naleven.

 

Minister Cramer is bezorgd over deze situatie en heeft een lik op stuk beleid aangekondigd ingaand per 1 januari 2010 . Bij de nieuwe aanpak stelt de VROM-Inspectie een proces-verbaal op zodra blijkt dat een instelling geen risicoanalyse of beheersplan heeft of geen beheersmaatregelen uitvoert zoals het nemen van monsters.

 

Medio 2010 treedt de nieuwe Drinkwaterwet in werking. De Drinkwaterwet wordt dan ook opgenomen in de Wet Economische Delicten. Dit effent de weg voor nog hogere boetes bij niet-naleving van de legionella voorschriften.

Bron : VROM ministerie